BIOELEMENTAL COMPOSITION OF FRUITS OF PODOPHYLLUM HEXANDRUM
https://doi.org/10.19163/2307-9266-2014-2-5(6)-8-10
Abstract
Six macro and nine microelements were detected in fruits of Podophyllum hexandrum using a method of atomic emission spectroscopy. The content of some microelements prevails in seeds comparing with pericarp. The data received can be used for new effective phytopreparations development
About the Author
S. P. LukashukRussian Federation
References
1. Лукашук, С.П. Жирно-кислотный состав масла семян подофилла шеститычиночного (Podophyllum hexandrum Roule) / С.П. Лукашук, Л.Н. Меликова // Научные ведомости БелГУ. Серия: Медицина и фармация. – Белгород, 2012. – Т. 16. – Вып. 19. – С. 167-169.
2. Ребров, В.Г. Витамины и микроэлементы / В.Г. Ребров, О.А. Громова. – М.: Алев-В, 2003. – 670 с.
Review
For citations:
Lukashuk S.P. BIOELEMENTAL COMPOSITION OF FRUITS OF PODOPHYLLUM HEXANDRUM. Pharmacy & Pharmacology. 2014;2(5(6)):8-10. (In Russ.) https://doi.org/10.19163/2307-9266-2014-2-5(6)-8-10